Välkommen till Stockholmsbild!

Fotoklubben Stockholmsbild är ett nätverk för fotointresserade i Stockholm med omnejd. Klubben bildades år 2000 av medlemmar som gått Studiefrämjandets fotokurser. Vi samarbetar fortfarande med Studiefrämjandet och har våra möten i lokalerna på Norrtullsgatan nära Odenplan i Stockholm.

Vi har olika favoritmotiv som djur och natur, gatufoto, studio eller porträtt. Tillsammans försöker vi lära oss mer om komposition, fototeknik, bildanalys och bildbehandling.

Vi har klubbmöten en gång i månaden, då vi visar bilder, pratar om bilder och diskuterar olika aktiviteter. Några gånger per år bjuder vi in externa föreläsare. Vi har t.ex. haft besök av Göran Segeholm, Claes Grundsten, Theresia Viska, Thomas Wågström, Pernilla Sjöholm och Jan Pedersen. Mellan mötena har vi kontakt via hemsidans forum eller på vår Facebooksida. Vi har också gemensamma fotoutflykter och kortare fotovandringar i Stockholms närhet.

Vid klubbtävlingarna har medlemmarna möjlighet att visa sina bilder och utveckla sitt intresse för foto. Vi brukar också delta i större tävlingar ordnade av RSF, SVEFO eller andra fotoklubbar.

Stockholmsbild har haft flera större projekt med olika teman i samarbete med Stockholms Stadsmuseum. Projekten har resulterat i utställningar och fotoböcker och har på det sättet bidragit till Stadsmuseets fotoarkiv.

Utgångspunkten är att alla medlemmar kan bidra med något – genom att dela med sig av sina kunskaper, ordna utflykter och andra aktiviteter, föreslå föreläsare och tipsa om aktuella frågor inom foto.

Vill du komma i kontakt med Stockholmsbild, skicka ett mail till kontakt@stockholmsbild.se

 

collage
Foto: Jan Fredrikson

Läs mer i vår broschyr !
 

Slumpvalda bilder från medlemmarna

[Visa fler bilder]
 

© Per Järtby

© Tävlingsansvarig

© Peter Hellman

© Per Järtby
 

Inloggning

Användare
Lösenord

Senaste foruminlägg

RSF nyhetsbrev Exponera! 12/18
Stockholmsbilds Fotomaraton 22 september 2018
Månadstävling OKTOBER 2018 - tema: PARAFRAS
This is Life 2018, Finland
RSF Klubbtävling 2018
Månadsmöte onsdagen den 10 oktober
3rd Nordic International Digital Circuit 2018
Månadstävling December 2017 - tema: Årets bild
Uppgradering av hemsidan
Malmö International Photo Society invites...
RSF nyhetsbrev Exponera 10/2018
[Till forumet]

Stöder Stockholmsbild

Studiefrämjandet