Välkommen till Stockholmsbild!

Fotoklubben Stockholmsbild är ett nätverk för fotointresserade i Stockholm med omnejd. Klubben bildades år 2000 av medlemmar som gått Studiefrämjandets fotokurser. Vi samarbetar fortfarande med Studiefrämjandet och har våra möten i lokalerna på Norrtullsgatan nära Odenplan i Stockholm.

Vi har olika favoritmotiv som djur och natur, gatufoto, studio eller porträtt. Tillsammans försöker vi lära oss mer om komposition, fototeknik, bildanalys och bildbehandling.

Vi har klubbmöten en gång i månaden, då vi visar bilder, pratar om bilder och diskuterar olika aktiviteter. Några gånger per år bjuder vi in externa föreläsare. Vi har t.ex. haft besök av Göran Segeholm, Claes Grundsten, Theresia Viska, Thomas Wågström, Pernilla Sjöholm och Jan Pedersen. Mellan mötena har vi kontakt via hemsidans forum eller på vår Facebooksida. Vi har också gemensamma fotoutflykter och kortare fotovandringar i Stockholms närhet.

Vid klubbtävlingarna har medlemmarna möjlighet att visa sina bilder och utveckla sitt intresse för foto. Vi brukar också delta i större tävlingar ordnade av RSF, SVEFO eller andra fotoklubbar.

Stockholmsbild har haft flera större projekt med olika teman i samarbete med Stockholms Stadsmuseum. Projekten har resulterat i utställningar och fotoböcker och har på det sättet bidragit till Stadsmuseets fotoarkiv.

Utgångspunkten är att alla medlemmar kan bidra med något – genom att dela med sig av sina kunskaper, ordna utflykter och andra aktiviteter, föreslå föreläsare och tipsa om aktuella frågor inom foto.

Vill du komma i kontakt med Stockholmsbild, skicka ett mail till kontakt@stockholmsbild.se

 

collage
Foto: Jan Fredrikson

Läs mer i vår broschyr !
 

Slumpvalda bilder från medlemmarna

[Visa fler bilder]
 

© Birgitta Modigh

© Tävlingsansvarig

© Lars Egnell

© Tävlingsansvarig
 

Inloggning

Användare
Lösenord

Senaste foruminlägg

Månadsmöten våren 2018
Månadstävling januari 2018 - tema: Morgonljus
RiksTemaFototävling 2017/18
RSF Riksfotoutställningen 2018
Månadstävling februari 2018 - tema: Landskap
RSF nyhetesbrev Exponera! 11/17
Årsmöte+månadsmöte onsdagen 24 januari 2018
Månadstävling December 2017 - tema: Årets bild
Månadsmöte tisdagen den 12/12
RSF nyhetesbrev Exponera! 10/17
December-foto
[Till forumet]

Stöder Stockholmsbild

Studiefrämjandet